Campomar Matanzas

Dromen, denken, durven, doen!

Wie droomt er niet? De één van die hoofdprijs in de staatsloterij, de ander van de wereldreis of andere functie in zijn of haar werk. Of die nieuwe mountainbike, spelcomputer of nieuwe televisie. Ik droom van meer tijd en misschien wel het belangrijkste over (het behouden van) gezondheid. Dromen liggen vaak in de toekomst en we denken dat als deze dromen uitkomen het allemaal beter is. Dan wordt het (financieel) makkelijker, betere prestaties en natuurlijk wordt het allemaal anders. Inmiddels vele dromen verder en zeker wel een paar illusies armer, weet ik wel beter. Helaas, zoals dat bekende liedje “De meeste dromen zijn bedrog”. En toch zou ik ze niet willen missen, die dromen. Voor één een stimulans om door te zetten, voor de ander een moment voor zichzelf of nieuwe energie als je er even doorheen zit. Dus blijf lekker dromen. Misschien komt je droom wel uit. En ook al brengt de werkelijkheid misschien niet alles wat je in je droom voor je zag, het helpt je zeker in het hier en nu. En zo niet, gewoon weer een nieuwe droom. Misschien denk je bij je andere droom weer na over je ervaringen of durf je na je eerdere ervaringen wel een andere of volgende stap of keuze te maken. Heb je er goed over nagedacht, dan komt het moeilijkste voor de meeste mensen, namelijk DOEN.

Mijn droom

Mijn droom is inmiddels al weer heel wat jaren geleden ontstaan. Weg uit Nederland en vertrekken naar een Caribisch eiland, de Dominicaanse Republiek. Onafhankelijk zijn, meer tijd hebben, minder stress, andere cultuur en mentaliteit, meer ruimte en zo had en heb ik nog wel een aantal redenen voor deze droom. Toen kwam de Nederlandse nuchterheid voorbij en werden vooral de nadelen benoemd, want immers in Nederland is het zo goed geregeld. Zeker waar, maar hoe is het in de toekomst en hoe ontwikkeld Nederland zich verder. Blijft alles betaalbaar, kies ik voor kwaliteit of kwantiteit. Doorwerken tot mijn ????? Zekerheid of een beetje avontuur, misschien wel een nieuwe start voor een andere leefwijze. Vele onderwerpen, bezwaren en wat al niet meer om goed over na te denken voor een definitieve keuze en stap.

MIjn keuze

Mijn keuze is in zekere zin wel gemaakt. Er komt een toekomstig moment dat ik definitief vertrek naar de Dominicaanse Republiek. En wel naar de voor mij geweldige plek Campomar Matanzas in de provincie Peravia. Een nog volop te ontwikkelen gebied, waar ik alles denk en hoop te vinden waarvan ik droom. Wanneer het exacte moment daar is, hangt nog af van vele factoren waar ik gedeeltelijk invloed op kan hebben. Maar uiteindelijk draait alles om keuzes en het nieuwe jaar 2023 zal dan ook in het teken gaan staan van dromen, denken, durven en voorzichtig misschien zelfs al wat doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *