Campomar Matanzas

Omgeving & Steden

Domincaanse Republiek – Peravia – Matanzas

Peravia, een nog niet ontdekte provincie aan de Zuidkust van de Dominicaanse Republiek. De provincie heeft 193.000 inwoners en is 790 km² groot. Bron: Wikipedia. De hoofdstad van Peravia is Bani. Vlakbij Bani liggen o.a. de mooie plaatsjes Matanzas en Villa Sombrero. Tussen de twee plaatsjes ligt een klein gebied met uitzicht over de Caribische zee: Campomar Matanzas. Het is een gebied wat nog volop in ontwikkeling is. Het is bereikbaar via een, op dit moment niet al te beste, weg vanaf de hoofdweg uit Bani richting Matanzas. Een groep enthousiaste vooral Dominicaanse mensen probeert hier een mooie, veilige en schone leefomgeving te creëren voor wonen en toerisme. Geen massatoerisme maar kleinschalig en gericht op familie, vrienden en medebewoners. Stapje voor stapje wordt hier aan gewerkt.

Bani – Matanzas

Baní is een stad in de Dominicaanse Republiek. Het is de hoofdstad van de provincie Peravia, staat bekend om de vele mango’s en heeft 164.000 inwoners. In Baní loopt een belangrijk waterzuiveringsproject van Instituto Nacional De Aguas Potables Y Alcantarillados (INAPA). De gemeente bestaat uit tien gemeentedistricten (distrito municipal): Baní, Catalina, El Carretón, El Limonal, Las Barías, Matanzas, Paya, Sabana Buey, Villa Fundación en Villa Sombrero.

Matanzas is een gemeentegebied in de provincie Peravia opgericht op 01 juni 2014. Het heeft een oppervlakte van in totaal 101 km² en een inwonersaantal van 35.414 (2014) In dit gebied ligt o.a. het kleine dorpje Matanzas ruim 4000 inwoners. Bron: Wikipedia.

Bezienswaardigheden

In de omgeving van Campomar Matanzas zijn meerdere leuke, mooie en bijzondere steden, dorpjes, stranden, restaurants, kerken, musea etc. te bezoeken. Cultuur, natuur, eten, drinken, rust of wat meer drukte? Het kan allemaal. Een overzicht hiervan is op deze website te vinden en zal regelmatig worden voorzien van nieuwe plekken en bijzonderheden.