Campomar Matanzas

Las Salinas

Op 30 juli 1502 ontdekt door Christopher Columbus, Punta Salinas de Puerto de Hermoso. Tegenwoordig in de volksmond bekend als Las Salinas. 

Minas de Sal – De zoutwinning

Als je richting Punta Salinas rijdt, kan het niet missen. Je ziet een enorme zoutwinning aan je linkerhand. Bergen zout liggen klaar om verder verwerkt te worden. Hier moet je zeker even stoppen en de tijd voor nemen. Heel bijzonder en mooi om te zien. Fotoliefhebbers kunnen hier prachtige plaatjes schieten. Je kan, nadat je toestemming hebt gekregen, rustig op het terrein rondkijken, foto’s maken en het zout door je handen laten gaan. Laat de prachtige kleuren op je in werken.

Waan je misschien zelfs heel even Vin Diesel als je de “huisjes” ziet staan. Hier werden een aantal filmopnames gemaakt voor een film van de The Fast and Furious reeks.

Dunas de Bani – De Duinen

Zeer de moeite waard om hier even te stoppen en deze mooie duinen in te lopen. Hou er rekening mee dat je een ticket moet kopen (100 DOP in 2022) om hier naar binnen te mogen.

Het strand – Punta Salinas

Er zijn meerdere stranden, o.a. Punta Salinas Beach. Het strand aan je rechterhand als je aan komt rijden, is tegenwoordig heel populair bij kitesurfers. De wind, het relatief vlakke water in combinatie met de ruimte maakt dit tot een prima kite- en windsurfspot. (Bijna) altijd een lekker briesje. Ook voor niet surfers is deze wind heerlijk ter verkoeling.

Aan het einde van deze weg aan je linkerhand loop je door naar de andere kant. Eigenlijk de buitenkant van de baai. Hier tref je een mooi strand met kristalhelder water aan. Alle ruimte, palmbomen en warm water waar je heerlijk in kan dobberen of snorkelen. Let wel op, doe waterschoentjes aan en pas op voor zee-egels. Over een groot gedeelte aan deze kant ligt een kleine “rif” op een paar meter lopen vanaf de waterlijn. Kijk dus uit waar je loopt. En smeer jezelf in met een hoge factor zonnebrand! Überhaupt is dit overal op dit mooie eiland noodzakelijk,